Vážení zákazníci v tuto chvíli jsme pro Vás výrazně zvýhodnili některé produkty. AKCE je časově omezena.

Jak vybrat perfektní domovní číslo pro váš dům

Domovní číslo je často přehlíženým, ale klíčovým prvkem vašeho domova. Nejenže usnadňuje orientaci návštěvníkům, poštovním doručovatelům a záchranným službám, ale může také významně přispět k estetickému vzhledu a prvnímu dojmu z vaší nemovitosti. Výběr správného domovního čísla není věda, ale vyžaduje zvážení několika aspektů. Pojďme se společně podívat, jak vybrat to pravé domovní číslo, které bude pro váš dům to nejlepší.

Velikost a čitelnost

Prvním kritériem by měla být čitelnost z určité vzdálenosti. Číslo domu by mělo být dostatečně velké, aby bylo snadno rozpoznatelné z ulice. Standardní výška čísel je obvykle mezi 10 a 15 cm, ale pokud je váš dům dál od ulice, měli byste zvážit větší formát. Nezapomeňte, že čísla by měla být viditelná i za špatného světla nebo za šera. Naše domovní tabulky pro umístění na dům doporučujeme vzhledem k čitelnosti v rozměru 20 x 40 cm a více. Domovní tabulky v nabízených rozměrech 10 x 15 cm, nebo 15 x 30 cm jsou vhodné především na plot ke zvonku, kdy tabulka je umístěna blízko ke kolemjdoucích, nebo k silnici.

 

Materiál a odolnost

Domovní čísla jsou vystavena různým povětrnostním podmínkám, proto by materiál měl být vybrán s ohledem na odolnost. Nerezová ocel, kov s práškovou barvou nebo dokonce cortenová ocel jsou populární volby díky své trvanlivosti a minimální potřebě na údržbu.

 

Styl a design

Domovní číslo by mělo odrážet styl vašeho domova a osobní vkus. Moderní domy mohou vyniknout s čísly o minimalistickém designu, zatímco tradiční domy mohou vyžadovat detailnější a klasické varianty. Přemýšlejte o fontu – od jednoduchých až po zdobné typy – a o tom, jaké písmo nejlépe koresponduje s architekturou vašeho domu.

Barva a kontrast

Barva čísla by měla kontrastovat s podkladem, na kterém je umístěna, aby byla zajištěna dobrá viditelnost. Pokud máte tmavou fasádu, nerezová nebo světle lakovaná domovní čísla jsou ideální volbou. U světlých fasád se pak osvědčí tmavší odstíny. U nás je toto řešeno lakovanými tabulkami s prořezanými čísly, především využíváme a přednostně nabízíme antracitovou barvu RAL 7016, nebo klasickou černou barvu RAL 9005.

 

Umístění

Zvažte nejlepší místo pro umístění vašeho domovního čísla. Mělo by být umístěno tam, kde není překážkou žádný porost, nebo dekorace, které by mohly rušit vyhledání tohoto označení. Ideální je umístění v blízkosti hlavního vchodu nebo na poštovní schránce, pokud je dobře viditelná z ulice. Pro tento případ jsme navrhli řadu poštovních schránek, které už obsahují označení domu, ulici, případně jméno rodiny, která v domě bydlí.

 

Personalizace

Personalizovaná domovní čísla jsou skvělým způsobem, jak přidat osobitý dotek k vašemu domovu. V naší nabídce se zaměřujeme na výrobu domovních čísel, které jsou tvořeny na míru zákazníkovi, co se týče požadovaného rozměru s různými fonty textu.

 

Při výběru perfektního domovního čísla nejde jen o estetiku, ale i o funkčnost. Správně zvolené a umístěné domovní číslo nejenže zvýší vizuální atraktivitu vašeho domova, ale také zajistí, že váš dům bude snadno identifikovatelný. U nás ve styl-kov.cz nabízíme širokou škálu domovních čísel, která splní všechny vaše potřeby a přání. Navštivte naši nabídku a vyberte si číslo, které bude hrdě reprezentovat váš domov.

Grafický návrh vytvořil a na Shoptet implementoval Tomáš Hlad & Shoptetak.cz.